Om Ruth Bech..

Som kunstner forsøger jeg i mine arbejder at udtrykke mine iagttagelser og oplevelser fra min hverdag, samt fra rejser, drømme, stemninger og tanker, som optager mig. Disse ting omsættes til et eksperimenterende billedsprog.
 
Materialerne jeg anvender, kan være forskellige. Jeg bruger forskellige former for kridt, akvarel, stentryk, collage, acryl samt olie. Jeg anvender både tykt papir, japanpapir, plexiglas, lærred samt masonite – alt afhængig af, hvad jeg ønsker at udtrykke.

Min interesse for at arbejde med keramik er forholdsvis ny. Jeg finder, at materialerne samt udtryksformerne, med alt hvad der er tilladt indenfor dette felt, er fascinerende.

Når jeg arbejder med leret, skabes personer som er genkendelige fra mine motiver fra maleriet. Det være sig mennesker, rejseindtryk, fantasi byer med huse m.m.

Stemningen skaber finurlige figurer, som eventyrets tilladte sprog. Fade samt skulpturelle krukker skabes ud fra den frie fantasi, bl.a. med oplevelser fra ”Great Barrier Reef” i Australien. Glasuren blander jeg som jeg lyster f.eks. med glas, kobber, guld m.m. Der er i princippet ikke nogen grænser for hvor jeg bevæger mig hen.
 
I mine billeder er mennesket en del af det centrale. Jeg lægger vægt på at stå frit i min eksperimenterende udtryksform, der veksler mellem det poetiske drømmende og det voldsomme expressive. Legen med materialer og farver har stor betydning for de oplevelser, jeg prøver at gengive. Mine billeder giver et ærligt resume om både mig selv, mine omgivelser, mit liv og min færden.
 
Jeg har lavet billeder siden 1960’erne, og jeg deltog i den første censurerede udstilling ”Kunstnernes Sommerudstilling KS” i Tistrup i 1985. Yderligere har jeg f.eks. udstillet på ”Vejle Amts Censurerede Kunstudstilling E86” i 1986, ”Kunstforeningen Limfjordens Censurerede Udstilling” i 1987, ”Tørring- Uldum Kunstforenings Censurerede Udstilling” i  2003, 2004, 2006 og 2011 samt i mange gallerier og firmaer.